2009

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Tagit studenten, tagit körkort, flyttat hemifrån och börjat plugga i Linköping. Sug på den ni!
2. Höll du några av dina nyårslöften? Nyårslöften? Ööhh..
3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? Nej (tack gode gud..) De flesta i min umgängeskrets är högst olämpliga att fortplanta sig any time soon.
4. Dog någon som stod dig nära? Nej, och det tackar vi för.
5. Vilka länder besökte du? Bara Sweden och Turkiet.
6. Är det något du saknat år 2009 som du vill ha år 2010? Oh ja; Porsche, villa, äktenskap med Robert Pattinson, en civilekonom examen serverad, jobb som världspresident etc..

 7. Vilket datum från år 2009 kommer du alltid att minnas? Jag är sämst på datum. Men dagen jag tog studenten ska jag försöka minnas.
8. Vad var din största framgång 2009? Jag överlevde gymnasiet och kom in på Linköpings universitet!

9. Största misstaget? Att skaka en ketchupflaska upp och ner ovanför min vita matta..

10. Har du varit sjuk eller skadat dig? Japp, en hjärnskakning efter ett litet missöde med cykeln på väg till krogen.
11. Bästa köpet? Min nya fiiina TV!
12. Vad spenderade du mest pengar på? Boende.
13. Gjorde någonting dig riktigt glad? Körkortet var en smärre orgasm
14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2009? Svennebanan. Tyvärr.
15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? Gladare tror jag. Blandat med en hel del flytta-hemifrån-ångest.
16. Vad önskar du att du gjort mer? Pluggat
17. Vad önskar du att du gjort mindre? Tagit med mig kontokortet till krogen
18. Hur tillbringar du julen? Med la familia i dalarna
19. Blev du kär i år? Nej
20. Favoritprogram på TV? Gossip girl!

21. Bästa boken du läste i år? Herregud.. Vad har jag läst?
22. Största musikaliska upptäckten? Musikalisk upptäckt? Hahahahaha!
24. Något du önskade dig och fick när du fyllde år? Möbler
25. Något du önskade dig men inte fick? En bostadsrätt och en bil.. besvikelsen är oändlig
26. Vad gjorde du på din födelsedag 2009? Det var overallsinvigning! Så jag rullade runt i leran på en åker och drack äckligt mycket fulvin.
27. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? Att jag äntligen blivit upptäckt som modell och den fantastiska skådespelare jag innerst inne är!
28. Hur skulle du beskriva din stil år 2009? H&M möter Gina tricot
29. Vad fick dig att må bra? Godkända tentor
30. Vilken kändis var du mest sugen på? Robert Pattinson.. The things i want to do to that man..
31. Vem saknade du? Mina småsyskon hemma i Stockholm
32. De bästa nya människorna du träffade? Världens bästa ekonomer i Linköping!

Källa: Michaela Forni 


Sex on legs.

I enlighet med min årliga tradition ska jag spana på Victoria secret fashion show ikväll klockan 20.00 på tv3. Sen ska jag vidare i enlighet med min årliga tradition gömma mig under täcket, tröstäta och argt blänga på min spegelbild.

 

Det kommer att bli en finkväll.


Jag älskar honom i alla fallPappa:
Jäkla Martina Haag!

Jag: Vad är det nu?

Pappa: Precis när jag kommit på ett namn till mina memoarer!

Jag: ..Va?

Pappa: Så kommer hon och släpper en bok med det namnet!


God jul! (I efterskott)

Asså.. Ja.. Ehm.. Jag har en asbra anledning till varför jag inte bloggat på typ en vecka. Anledningen är till och med så bra att jag inte kan skriva den på bloggen. Ni vet, topphemliga grejer.


17 December 2009


Idag har jag tenta 14.00-19.00. Någon som är avundsjuk? Ingen? Överraskande. I alla fall så får vi ta med oss en ”fusklapp”, ett A4 där vi får ha hur mycket anteckningar som helst. Alla som känner mig vet hur stort jag skriver så det var helt klart en utmaning att skriva det där, men för att vara mig är det ett klart rekord i att skriva pyttepytte litet. Men nej, jag tror inte det kommer att gå bra trots lappen.

 

Efter 19.00 så har jag jullov och sen så ska vi träffas ett gäng och ha glögg-kväll, så over all kommer det nog bli en bra dag.


UPDATE:
JävlaskitäckelTenta.. Det gick riktigt dåligt och min fusklapp var ytterst bristfällig. Nu ska jag gå och tycka synd om mig själv och hålla tummarna för att det är starkglögg dom köpt..


Tenta i nationalekonomi

Tecken på att jag har tenta imorgon

1. Jag har inte varit utanför dörren på 3 dagar
2. Jag har inte duschat på x-antal dagar (why bother?)
3. Det ligger papper utspridda i HELA vardagsrummet
4. 2 Liter kaffe om dagen = Linnea blir en duracellkanin
5. Jag tror man kan se ångesten i mina ögon
6. Jag har haft på mig dom här mjukisbyxorna 3 dagar i streck nu
7. Det är en grop i min soffa
8. Jag har så häääär nära till tårarna just nu
9. Jag har bokat in omtentan i almanackan
10. Bloggandet har varit dåligt

Inte för att vara SÅN, men det skulle sitta fint om en sniperskytt kom och put me out of my misery just nu.


Team Jacob Vs. Team EdwardI vanliga fall brukar sådan här typisk amerikans humor (läs: super överdriven kasta-pajer-stilen) inte vara riktigt min grej. Men här är ju faktiskt Taylor Lautner med och hans muskler nämns, så vad kan bli fel?


Rädda Julen

Yes! En mina mindre att behöva undvika i chokladasken. Sen att körsbär i likör fick flest röster måste ju vara verket av en riktig sadist.  Hoppas nu bara namnet på den nya chokladpralinen saknar orden ”likör” och ”russin”.


Jag vill hem. Jag vill hem. Jag vill hem.


Jag vill hem. Jag vill hem. Jag vill hem. Jag vill hem.. Det är 6 lååånga dagar kvar tills jag åker hem till Stockholm och får krama på småboysen som jag inte träffat på 2 månader. Okej, jag vet att jag whinar men jag har sån galen hemlängtan att jag till och med känner mig lite nostalgisk när jag tänker på plocka-upp-kläderna-från-golvet-tjat och ställ-disken-i diskmaskinen-gnäll (och då är det bad).

Nu tycker jag alla klickar HÄR så kör vi lite allsång


MINA-VÄNNER-STYLE.


Bildkälla: Enoughisenough


Ikväll blir det Idol!


Känner mig tvungen att blogga, annars tror ni väll att svinisvaccinet blev the end of me. Men icke, jag lever och blev inte ens sjuk. Sen att det kändes som att min arm skulle trilla av är en annan historia..

Well well, snart bär det av till Julia där vi ska kolla på finalen av Idol. Vinner inte Erik så är svenska folket (läs: småtjejerna som röstar) dumma i huvudet och/eller döva.

Tooodels!


Svininfluensan/Baconsjukan/Svinis


Så idag har man vaccinerat sig mot svinis. Linköpings universitet har segat med vaccinet men idag finally så körde dom igång med masstortyren. I don’t like needles. Josephine hade en poäng när hon började dilla om lokalbedövning och narkos i vaccinerings kön. Dock så fanns ingetdera till förfogande så vi fick köra au’ natural.

 

Nu håller vi tummarna för att jag inte blir megaäckelsjuk bara..


5 Decmber

Det är ändå ganska skönt att det är ett helt år kvar till nästa Luciakraball..


Införandet av höst- och påsklov

Jag lägger härmed fram ett förslag på införandet av höst- och påsklov på universitet. Jag menar what the hell tänkte dom när dom bestämde sig för att studenter skulle få nöja sig med jullov och sommarlov? Vem tror dom att jag är? Hulken!? Jag har inte varit ledig på 3 miljarder år (mer eller mindre..) och jag håller på att dö. Seriöst, mentalt har jag redan gått på jullov och som bäst så blänger jag surt på böckerna om makroekonomi.

Tentan i nationalekonomi nästa vecka kan gå och ta sig. Så nu tänker jag gå och sätta mig och tjura en stund och hoppas på ett mirakel nästa vecka..

//En sur student


Lägesstatus

18.05 -Linnea kan röra sig igen.


Onödigt vetandeVisste ni att bilen i filmen ”Herbie fully loaded” är ekonom? He is indeed.


Mitt golv igår kväll..Ikväll är det dags för Luciakraballen som är årets största kravall (kravall= krav på overall)! Tagga tagga! Så igår kväll hade vi lite syjunta hemma hos mig och vi klippte och klistrade tills alla märken och bokstäver satt där dom skulle. Till och med ekonomernas blåa och röda revärer är på efter många om och men. It’s gonna be epic!

(Nej, det var inte kul att städa imorse)


Edi Gathegi på Vakna med The Vocie


Video: Edi Gategi (Laurent) på vakna med The voice

MEN GUD SÅ PINSAMT! Asså lyssna på tjejerna som ringer. Det låter som om dom håller på att skita på sig av nervositet. Sluuuuuta stamma och prata lite decent engelska god damn it..


Imorse fick jag ett sms av Julia


Bild: Jullan ser pillemarisk ut.

”Jag drömde att du och jag sprang från polisen genom hela täby centrum. Vi ägde även fast du var tvungen att stanna och locka håret”

Hur ska jag tolka det här? Har vi någon drömtydare bland er läsare? Eller någon som känner för att dra till med en gissning?

Själv tror jag att den betyder att mina vänner uppfattar mig som en daredevil som bara har bra hårdagar. Rimligt right?


Jag börjar bli creepy grammal.


Pratade med pappa för ett par dagar sen (päronen envisas med att upprätthålla en viss kontakt för att förvissa sig om min överlevnad) och han undrade vad jag önskade mig i julklapp. I och med att jag rabblade upp diverse nödvändigheter fick jag värsta ”aha-moment”. Det var som en käftsmäll; jag är gammal. Vem fan önskar sig köksknivar i julklapp?

Let’s face it. Jag måste börja nojja mig över min biologiska klocka, gifta mig, skaffa barn, volvo, villa och vovve.


Words of wisdom.

Var noga med att tvätta händerna när ni använt brun utan sol. Handflatorna blir orangea annars, och det är förjävligt svårt att få bort.


Bara 22 dagar kvar!

Mina photoshop-skills är kickass.


1 December 2009


Enda sen Mona Sahlin talade på min gymnasieskola i våras finns det en sak jag har gått och varit arg över. Under sitt besök ville nämligen Mona betona sitt ogillande av Sverigedemokraterna genom att avråda oss från att rösta på dom i nästa val, och hon tänkte inte ens ”ta i dom med tång” i fall de röstades in i riksdagen. Någonstans där vart jag förbannad. Jag menar inte att försvara Sverigedemokraterna eller att jag på något sätt sympatiserar med deras åsikter, men det har varken jag eller Mona med att göra. För om hon skulle bli stadsminister och ledare över en riksdag där Sverigedemokraterna har mandat så ska hon ta mig fan samarbeta med dom efter bästa förmåga. För det mina kära läsare, är hur en demokrati fungerar. För om vår stadsminister vägrar samarbeta med de partier som vi, svenska folket, röstar in i riksdagen så kan man inte längre kalla Sverige demokratiskt.

Så om det inte passar henne, Mona Sahlin, så tycker jag att hon kan flytta till ett mer lämpligt land. Kuba kanske? Där skulle hon nog trivas..


KNOKK


Tycker att dom här klockorna från svenska märket Knokk är as coola. Har sett dom på både Frida Fahrman och Lisa och tyckt att dom är riktigt fobulous.

Så Tomten om du ser det här så kan du väll försöka göra en minnesnotering?