Det är inte lätt för oss studenter

Lärare: Vad får ni i studiemedel? 12.000?


Student:
Nej, vi får 8.000


Lärare:
Är det i lån eller bidrag?


Student:
Både och..


*Lång tystnad*


Lärare:
Ni ska veta att det kommer bättre tider..


Trötter kan slänga sig i väggen.


Vi kan ha överskattat trycket på biljetterna till EU-resan.. Vi var ganska alone när vi gick dit vid 4, och personen sist i kön kom typ halv 7 imorse. Bittert. Men bortsett från bristen på sömn så var det väl en ganska kul natt. Vi slapp sitta i en fysisk kö på golvet så vi satte oss ett gäng i några soffor och kollade på film och spelade spel.

 

Nu: Plugg och sen rasa i säng (igen)


Ut i vida världen


Varje år så anordnas en EU-resa här vid universitet som går ut på att man tar buss (oh ja) och drar iväg och spanar på diverse länder. I år så är det Frankrike, Bryssel (Europaparlamentet) och Berlin som ska besökas.

 

Nu till kruxet; det finns 50 biljetter och en jäkla massa studenter som vill åka. Ergo, jag och ett par kursare tänker ställa oss cirkus 4 i eftermiddag och börja köa till biljettsläppet klockan 10 imorgon förmiddag. Enligt mina beräkningar är det 18 timmar av väntande. Lucky me.

Håll tummarna för att vi får biljetter!


Jag vill ha vår!


Nu har BikBok lagt ut vårnyheterna på hemsidan och jag tänker helt klart gå dit och spana. De har verkligen ryckt upp sig och har blivit riktigt bra på speciellt klänningar. Me likey alot.


Holy crap on a cracker!

Inga pengar rasslade in från CSN idag! Nej, nej. För tydligen måste man registrera sig vid programmet och betala kåravgiften innan man kan få studiemedel. Gah! Nu är det så att det här faktumet varit fine om dom bara sagt till innan, men NEJ! Det här var man tvungen att komma på the hard way.. Bastards..

 

By the way, vad är det för dumheter med att man ska registrera sig varje termin? Jag registrerade mig ju förra terminen! Senast jag kollade så var programmet 4 år så hela grejen känns ganska onödig att upprepa hela tiden. Kan inte dom som hoppar av/tar uppehåll avregistrera sig istället? Argt brev till mr Jan Björklund it is.


Mulberry strikes again

Nämen, hallå där sötnos.. Du vet inte om det än, men vi är själsfränder och kommer att leva ett mycket lyckligt liv tillsammans.


HAHA!

Hur få man Lady Gaga att gråta? – Poke-her-face


Heja CSN!

Jag och antagligen alla andra studenter ute i Sverige tackar nog gud för det faktum att det är den 24e idag. Detta betyder att pengar rasslar in från CSN imorgon. Praise the Lord! Tänker fira med att äta något annat än nudlar och betala räkningar.


Life will always be La vie en rose


Idag lyssnar jag på Louis Armstrong - La vie en rose

Let's dance


Så vad gör ni ikväll då? Själv ska jag kolla på Let’s dance med några söta ekonomer som ska komma hit och belägra min soffa. Mycket trevligt. Personligen så hejar jag på Elin Kling (för att hon är illsnygg) och Gudrun Schyman (för att hela hon är ett skämt).

Toodels!


Livet är inte rättvist ibland.


Ärligt talat, hur lyckas vissa människor se så jävla fräscha ut? Liksom de bara vaknar och voilá! Nyponros! Personligen så är jag mer voilá! Träsktroll! När jag petat på mig sminket och gjort någon form utav toffs av håret så ser jag som bäst decent ut. Vi ska inte prata om när jag kommit hem från skolan och hoppat i mjukisarna. I put Shrek to shame.

 

Så nu till min fråga: Hur kan BlondisBella alltid se ut som att hon är tagen ur någon parfymreklam medan min look känns mer kom-och-hjälp-mig-ig.


Riktig vänskap ♥

Jag: Du får lillkillen i The Omen att framstå som en trevlig gosse


Rebecca:
Du får Sylvester Stallone att framstå som en nobelpristagare


Jag:
Du får Orcherna i Mordor att se ut som Megan Fox


Rebecca:
Du får Mona Sahlin att verka som Moder Teresa


Jag:
Du får Sid i Ice Age att verka som en skärpt kille


Rebecca:
Du får George Bush att verka som att han vet vad han pratar omI'm in total agreement


Holy Crap!

*Linnea har precis vaknat och känner sig illamående (bakis som ett as)*


Mr Skåning:
Hej, jag är vid centralen i Linköping klockan 2. Kommer du och möter mig?

Linnea: Va!? *Stirrar sig omkring i panik*

 

Klargörande 1: Nej, jag hade ingen aning om att han bestämt sig för att åka upp.

Klargörande 2: Jag har inte träffat honom på 5år.

Klargörande 3: Jag mår förjävligt och ser ut som att jag just vaknat i en container.

 

Oh my fucking god.


Det där gör jag aldrig om.

Ni kan aldrig gissa vad jag gjorde igår! Jag var på stepp. Det jag inte visste var att det var ett avancerat pass. And holy crap. Instruktören bara gasade på med en jäkla massa avancerade moves och det var helt hopplöst att försöka hänga med. Jag mest stod där och kliade mig på näsan. Jag stod också länge och undrade vadfan rörelsen ”älgen” var för något? Fick senare förklarat för mig att det hette ”L:et”. I felt mighty stupid då.

 

Måste förresten ge instruktören en eloge. Den 70åriga gubben visste hur man skakar rumpa och rullar höfter, he put’s Shakira to shame.


Vissa saker berättar man inte för studenter


*Under en föreläsning om avtalsrätt*

 

Lärare: För att man ska kunna ingå avtal krävs det att man har rättslig handlingsförmåga. Det har man inte om man är under påverkan av en psykiskstörning. Säg till exempel att ni i berusat tillstånd beställer 25 pizzor till er granne, då skulle ni kunna åberopa lag 1924:323 och få beställningen ogiltigförklarad så att ni slipper betala.

 

Student: Inte smart att berätta sådant för oss. Inte smart alls..


Pimp my window


Var på stan med Josephine igår och hittade två ljuslyktor från Iittala på rean. Love at first sight. Jag har fått dille på Iitalla och kan seriöst stå och kolla på deras tekoppar i evigheter (jag är tyvärr helt allvarlig). Inte helt hälsosamt nej.

Monday, sweet monday.Ikväll lyssnar jag på Brendan James och gör bakpotatis med tonfiskröra till middag. Nom nom.

Ha en fin måndagskväll allihopa!


Twilight goes Facebook Del 2

Jag vet, jag vet.. Min humor går att jämföra med en 3årings. Men vad ska man göra liksom?


Uppdatering klockan 11.00

Så var man hemma från skolan. Enda fördelen med att börja klockan 08.00 på morgnarna är att man är hemma jäkligt tidigt igen. But still, det är förjävligt att kriga sig upp ur sängen klockan 6. Kaffe är min vän.


Avatar 3D visas bara i storstäder


Nej! Avatar 3D går inte i Linköping! Jäkla småstäder.. Visserligen har jag redan sett Avatar utan 3D, men det är inte samma sak! Men damn it, jag vill (jag ska!) se den i 3D.

 

By the way, även utan 3D så var den awesome. Se den.


Twilight goes Facebook


Haha! Word.


Min mamma har skaffat facebook.


Nu tänker jag skita fullständigt i att frosta av frysen. Bara för ATT.


Omtenta i Nationalekonomi var det ja..

Herregud vilken tråkig dag.. Jag åkte ju ner till Linköping några dagar tidigare för att hinna plugga lite innan skolan börjar igen. Men nej nej. Min självdisciplin är lika fenomenal som vanligt.. På hela dagen har jag kanske lyckats prestera 2 konstruktiva timmar. Major failure.


Men imorgon. Då jävlar. (känner sig någon sugen att skicka inspirerade pepp-sms imorgon bitti så feel free)


UPPDATERING (!)

Frukta inte, jag lever faktiskt! Och idag landade jag i Linköping igen och är tillbaka hemma med min dator (equals massa bloggande). Så förhoppningsvis så ska twerds typ återuppstå.


Nu blir det choklad och thé.