Bortskämda kissemissar


Gamla tanter har verkligen en thing för sina katter. Ni skulle bara veta vilka pengar dom lägger ut på dom där små kissemissarna.. Liksom kyckling i marinad och tonfiskmousse? Dom där djuren äter fan bättre än vad jag gör! Tänk den gamla goda tiden när dom fick torrfoder, möss och en och annan fågel.

 

Kan dom inte bara skaffa något fadderbarn i Afrika att lägga pengarna på istället?


Greta ♥Hittade en gammal bild på Greta babe och började pilla vilt i Photoshop. Tycker hon är superduper gullig redan från början men tyckte det var kul att greja runt med olika funktioner.

 

1. Först la jag på en action som jag hittat HÄR som fick bilden att se lite vintage ut.

 

2. Sen slätade jag ut hyn lite. Börja med att högerklicka på bilden och välj ”duplicate layer”. Ha det nya lagret markerat när du går in på ”Filter”, ”Blur” och sen ”Surface blur”. ”Threshold” justerar hur suddigt det blir och till den här bilden ställde jag den på 3. Nu blir hela bilden suddig så jag tog suddgummit och suddade på läpparna, ögonen, håret och runt om. Det var bara hyn jag ville retuschera.

 

3. ..I och för sig tyckte jag tjejen i bakgrunden var jävligt störig så jag ville sudda ut henne lite extra. Om man kollar i panelen till vänster och högerklickar på ikonen som ser ut som en droppe och väljer ”Blur tool” så kan man sudda på valda ställen. Jag rekommenderar däremot inte att man försöker sig på att använda ”Blur tool” för att sudda på hyn. Megasvårt att få jämt och snyggt.

 

4. Sen kände jag mig lite lagom cheesy (kär som jag är) och slängde på lite hjärtan. Det gjorde jag genom att ladda ner ”brushes” som man kan lägga in i Photoshop. Tryckte dit både rosa och vita i olika storlekar och drog sen ner ”opacity” så att de blev lite genomskinliga.

 

Voilá!


Mysteriet tätnar..


I flera dagar nu har jag traskat förbi det mystiska svarta föremålet som ligger på golvet utanför mitt rum. Vad fan är det för något? Lite strumpludd? En plastbit? En insekt? Random skräp?

 

Jag återkommer när jag orkat böja mig ner för att kolla.

UPDATE: Det var en skalbagge!


Penslar i Photoshop

När jag upptäckte Brushes (eller penslar) blev Photoshop på en gång mycket roligare, det finns så sjukt mycket man kan göra. Brushes är som stämplar som man kan sätta på bilder och finns i hur många olika varianter som helst.En sida där man kan ladda ner Brushes är Brusheezy.


Jag och min pojkvän hade en diskussion idag..


Call me crazy, men jag är inte helt tänd på idén att han ska spana på typ senaste avsnittet av House medan vi ligger.. Så låt höra, är jag känslig eller håller ni med?


So it has begun..

Idag återvände jag till Konsum och återtog min rättmätiga plats i kassan (känn Lejonkungen-vibbarna). Dagen gick helt fantastiskt långsamt och den var fenomenalt tråkig. En vanlig dag på konsum helt enkelt.

 

Dagens höjdpunkter:

 

1. Att typ 6 kunder glömde kvar sina kort i kortläsaren

 

2. Att flera kunder sa ”har ni skaffat chips” när dom såg att vi skaffat chip på kortläsaren.

 

3. Tilde Fröling skymtade förbi. Hon är inte alls speciellt snygg i verkligheten ( även om en av mina medarbetare dreglade så att han nästan kortslöt sitt tangentbord).

 

4. Att när jag bad en kund vända kortet så vände kunden det så att remsan var uppåt. Intelligent..

 


ECLIPSE

 

Jag är helt fascinerad av människorna som hyllar skådespelarinsatserna i Twilight-filmerna och ba ”mmm vilken intensitet Robert ger Edward” och blablabla. Let’s face it, de suger.

 

Robert som Edward: Ser bekymrad ut, rynkar på ögonbrynen och stirrar snett nedåt (alternativt på Bella medan han ordbajsar något i stil med ”jag skulle fetdö om du fick skavsår”)

 

Kristen som Bella: Stirrar tomt framför sig med munnen lätt öppen, man kan skymta hennes enorma framtänder. Tänk mentalt trög fisk. Stammandet har avtagit sen Twilight men hade jag inte läst böckerna hade jag trott att Bella hade ett talfel.

 

Taylor som Jacob: Meow! Han ser ju megarätt ut för rollen. Precis som jag föreställer mig Jacob! Synd bara att han har ungefär lika utvecklade skådespelartalanger som Kristen Stewart..  Man märker att Taylor vill väldigt gärna. Men det låter sådär extremt oäkta och helt utan inlevelse. Det vankas inga Oscars till den här grabben.