En vit kladdis


Bild: Tina Sjöstedt /Kalasgott

För ett par veckor sen gjorde jag en vit kladdis och bjöd min fellow ekonomer på. Skulle själv vilja påstå att den gick hem alla gånger (studenter är i och för sig inte speciellt kräsna). Hittade receptet på en matbloggen Kalasgott som jag ofta är inne och spanar på, hon som har den är så sjukt duktig!


Vit Kladdkaka

2 Ägg
2 dl Strösocker
1 msk Vaniljsocker
2 ½ dl Vetemjöl
3 msk Apelsinjuice
100g smält Vit Choklad
100g smält Smör

Gör så här
Rör ihop ägg med socker. Sikta ned vaniljsocker och vetemjöl. Tillsätt apelsinjuicen, den smält vita chokladen och det smälta smöret. Rör smeten slät och fin med hjälp av en slickepott. Häll smeten i en smörad och bröad (jag brukar använda kokosflingor istället för ströbröd) bakform och grädda i mitten av ugnen i 150 grader, ca 30 minuter.

Recept: Kalasgott


Postat av: Mikaela

Det såg ju lite annorlunda ut. Men säkert gott :)

2010-03-09 @ 22:18:11
URL: http://theworldsgreatest.blogg.se/


Ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

Bloggadress:

Kommentar: